Venø-lam på nordindisk maner (4 personer) 

1 kg lammekød, skåret i terninger ¡ 2½ cm og overflødigt fedt skåret væk
2 spsk. olivenolie
10 g smør
2 løg, hakkede
5 fed hvidløg, hakkede
3 tsk. frisk ingefær
6 grønne og 2 sorte kardemommekapsler
6 nelliker
10 hele peberkorn
3 tsk. stødt koriander
3 tsk. stødt chili
3 tsk. stødt gurkemeje
3 tsk. garam masala
2 tsk. salt
1 liter vand
1 pakke frossen spinat (ca. 450 g)
2 dl fløde
peber

Optø den frosne spinat og stil den til side. Brun lammestykkerne godt i en gryde med olie
og smør, tag kødet op, og stil det til side. Steg løgene ved middel varme. Kom eventuelt
lidt olie ved, hvis der er behov for det. Steg i 6 min.

Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege yderligere 4 min. Tilsæt sorte og grønne
kardemommekapsler samt nelliker og peberkorn, og rør rundt i 2 min. ved middel
varme. Kom derefter koriander, chili, gurkemeje, garam masala og salt i og rør i 2 min.

Tilsæt lammestykkerne og rør rundt i 1 min. Hæld vandet ved, og lad retten simre uden
låg i ca. 30 min. eller til 3/4 af vandet er kogt godt ind. Kom spinat og fløde ved og lad
det simre under omrøring i 3 min. Smag til med salt og peber.

Server retten med nann eller chapati.




.