Kartoffelkage - til 8 personer

 

Tilberedningstid 1 time og 15 min.

400 g kogte mosede/groft revne kartofler (bedst fra Venø)
4 æggeblommer
4 æggehvider
Revet skal og saft af 1 appelsin
350 g sukker
100 g groft hakkede mandler
100 g chokolade til overtræk


Æggeblommer, sukker, appelsinskal og appelsinsaft piskes
godt sammen.

Kartoflerne piskes sammen med æggeblommemassen og
mandlerne vendes i bagefter. Massen skal være jævn og
uden store kartoffelklumper.

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i æggeblomme-
kartoffel-massen.

En stor tærteform (25 cm i diameter) smøres og drysses med
hvedemel. Dejen hældes i tærteformen og bages i ovnen i ca.
50 min. ved 200 grader.

Smelt forsigtig chokoladen og pensl kagen mens den endnu er
varm.


Tips: Kan serveres varm som dessert med flødeskum eller is.